LIGGING EN OMGEVING

Het landgoed ‘Le Chant des Sapins’ bevindt zich net buiten het kleine dorp Le Saulcy op de grens van de Elzas en Vogezen, aan een rustige landweg die enkel door lokaal bestemmingsverkeer wordt gebruikt. Vanaf de verhoogde ligging van de woning heeft u adembenemend uitzicht op de met naaldbomen bedekte heuvels van de Vogezen.

Het aangrenzende gebied, Elzas, is een van de mooiste gebieden van Noord Europa. Het heeft prachtige wijngaarden (de beroemde Elzas wijnroute), vele ommuurde middeleeuwse dorpen met oude poorten en charmante kleurrijke vakwerkhuizen en een groot aantal zeer goede restaurants.

In de wintermaanden zijn er in de Vogezen goede wintersport mogelijkheden. La Bresse (1.350m, 35 pistes) en Gerardmer (1.140m, 21 pistes) zijn de voornaamste skigebieden met een grote variëteit aan pistes en faciliteiten, voor alle niveaus.

De internationale stad Straatsburg ligt op 1 uur rijden. Hier vindt u verschillende restaurants (al dan niet met een Michelin ster), luxe winkels en het monumentale UNESCO stadscentrum, “la petite France”, voor een perfect dagje uit.

Dichter bij, vanaf de poort van de woning, starten verschillende wandelroutes. Minder dan een kilometer verderop bevindt zich een meer waar visfanaten zich kunnen uitleven met het vangen van forel. In het naastgelegen dorp Belval (slechts 1.000 m vanaf de toegangspoort) zit een pizzeria en het stadje Senones (op 8 minuten rijden) heeft diverse winkels, supermarkten en een wekelijkse markt.

Met verschillende wandelroutes die direct naast de poort beginnen, een meer om te vissen en de mogelijkheid om op een naastgelegen eigen terrein paard te rijden, is er in de nabije omgeving genoeg te doen. Het naastgelegen dorp Belval heeft een pizzeria en het stadje Senones (gelegen op 8 minuten rijden) heeft verschillende winkels, supermarkten en een wekelijkse markt.

Op slechts 1 uur rijden ligt de bruisende stad Straatsburg. Één van de twee hoofdsteden van Europe, waar o.a. het Europees Parlement zich bevindt. Verschillende restaurants (met Michelin ster), luxe winkels en het UNESCO beschermde historische centrum “la Petite France” bieden genoeg voor een heerlijk dagje uit. Straatsburg heeft ook een internationaal vliegveld (op 45 minuten rijden van Le Saulcy).

De prachtig gelegen skipistes van La Bresse en Gerardmer liggen beide op ongeveer 1 uur reistijd. Hier kunt u midden in het Vogezen natuurgebied allerlei wintersport activiteiten beoefenen, op alle niveaus. La Bresse is het grootste gebied met maar liefst 35 pistes op een hoogte van 1350 meter. Van Gerardmer wordt gezegd dat zij de mooiste pistes heeft van de Vogezen met 40 kilometer lengte aan pistes op een hoogte van 1140 meter.

De wijnroute van de Elzas (de beroemde ‘Route des vins’) ligt op 45 minuten rijden. Hier vindt u traditionele vakwerkhuizen, vele wijngaarden en wijnkelders en een schat aan goede restaurants.

Hotels & restaurants

Het landgoed is perfect gelegen voor liefhebbers van de Franse keuken. De Elzas is een top locatie op culinair gebied in Frankrijk. Een paar minuten rijden en u vindt al diverse ‘fine-dining’ restaurants. Iets verderop vindt u de internationale stad Straatsburg met haar vele restaurants (waarvan 7 met een Michelin ster), winkels en levendige straten. Dichtbij de ‘Route des vins’ ligt een van de beste restaurants van Frankrijk, Auberge de l’Ill, al 50 jaar lang bekroond met 3 Michelin sterren!

Julien

Julien Hotel, Restaurant & Spa

(12 min rijden)

Video

L’Auberge de l’Ill

Een van de beste restaurants in Frankrijk, al 50 jaar de houder van 3 Michelin sterren.

(45 min rijden)