Het landhuis

Dit ruime landhuis is in 2002 op 11.350m2 eigen grond gebouwd, naar een ontwerp van de bekende Franse architect Maurice Pinkele, die eveneens het nabij gelegen hotel restaurant Julien verder heeft gebouwd en gerenoveerd. De woning van 2 verdiepingen heeft een woonoppervlakte van 211 m2 en biedt vanuit alle kamers prachtig zicht op de omgeving door de grote ramen van vloer tot plafond en de schuifdeuren naar het grote terras.

Op de verdieping bevindt zich de hoofdslaapkamer met en suite badkamer, een apart toilet, twee kleinere slaapkamers en op de mezzanine een werkruimte voorzien van alle moderne communicatie faciliteiten, uitkijkend op de woonkamer.

Op de begane grond is er naast de woonkamer, een grote open keuken, twee andere slaapkamers, een badkamer, garderobe en facilitaire ruimte. De woonruimte en open keuken zijn voorzien van vloerverwarming en twee nieuwe airconditioning units (2016) zodat u zowel in de zomer als in de winter, binnen een aantal minuten, kunt genieten van een ideaal binnenklimaat.

De woonkamer

De zeer ruime woonkamer (45,5m2) met balkenplafond loopt over in een eetruimte en biedt een schitterend uitzicht op de omgeving, met 3 openschuivende deuren richting het terras aan de achterzijde van het huis. De kamer heeft vloertegels van Italiaans keramiek en een “Richard Le Droff” houthaard met een glazen ombouw.

De ramen van alle kamers aan de achterzijde van het huis bieden uitzicht op de vallei en zijn voorzien van elektrische rolluiken. De rolluiken aan de voorzijde van de woning zijn handbediend. Het hele huis is voorzien van een elektrisch luchtcirculatie systeem.

Het 5-speaker Dolby Surround Sound systeem (deels wand gemonteerd) zorgt voor een perfect geluid in de woonkamer terwijl de 2 ‘all weather’ Bose luidsprekers buiten, het terras voorzien van mooie klanken.

De open keuken

De “Schmidt” inbouwkeuken heeft veel opbergruimte, is voorzien van een inbouw koelkast en vriezer, vaatwasser, elektrische oven en elektrisch 6-pits kookstel.

Daarnaast is er ook een grote 2e koelkast/vriezer in Amerikaanse stijl met een koud water en ijs dispenser.

De keuken biedt tevens ruimte aan een volledig ingerichte eethoek, en heeft een totale oppervlakte van 31 m2.

De slaapkamers beneden

De twee slaapkamers beneden (respectievelijk 16,5 en 13,5 m2) hebben schuifdeuren met glas van plafond tot aan de grond die openen naar het aangrenzende terras en een schitterend zicht bieden op de omgeving. Elke kamer heeft een eigen inbouwkast.

De badkamer beneden

De grote badkamer beneden (8,5 m2) heeft een douche, toilet, urinoir, wastafel en een inbouwkast.

Aansluitend aan de garderobe (toegankelijk via de hal) bevindt zich nog een apart toilet met wastafel.

De facilitaire ruimte

In de facilitaire ruimte bevindt zich de meterkast, warm water boiler, wasmachine en droger evenals een afvoer.

De master bedroom

De hoofdslaapkamer boven (24 m2) heeft dubbele glazen deuren naar een eigen balkon dat uitkijkt op de omgeving. Het balkon is voorzien van een nieuwe houten balustrade in lokale stijl. Daarnaast heeft de kamer twee inbouwkasten met dubbele schuifdeuren met spiegels aan de buitenzijde.

De en suite badkamer

De grote en suite badkamer (10,5 m2) heeft een badkuip, douche, urinoir, dubbele wastafels, dubbele hoge ramen en een apart toilet.

De twee overige slaapkamers boven

De twee overige slaapkamers (respectievelijk 17 en 18,3 m2) bevinden zich ook op de eerste verdieping. Deze kamers zijn uitermate geschikt als kinderslaapkamers.

De mezzanine

De mezzanine van 30m2 heeft een werkruimte met telefoon, internet en fax verbinding, evenals de wifi installatie. De ruimte heeft twee ramen, één uitkijkend op het zwembad en de andere richting de bergen aan de achterzijde van de woning. De mezzanine kijkt uit op de woonkamer via een houten balustrade.

Technische tekeningen

Deze tekeningen geven een goed overzicht van de twee ruime verdiepingen van het landhuis. Alle aangegeven afmetingen zijn aangegeven in centimeters dan wel vierkante meters.