Het landgoed

Op meer dan een hectare aan eigen grond, tussen de groene heuvels van het Vogezen berggebied, omringd door naaldbomen, vindt u het schitterende landhuis (211 m2). Verder vindt u het verwarmd zwembad (10x5meter) en naastgelegen machinekamer, een gloednieuwe harde tennisbaan, een 3-hole golfbaan compleet met zandbunkers, een recentelijk gebouwd tuinhuis, een kleine garage voor tuinapparatuur en een haardhout schuur. Elk van deze onderdelen wordt onderstaand in meer detail beschreven:

Het landhuis

Het ruime landhuis (211 m2) is in 2002 onder architectuur gebouwd, in lokale stijl. De moderne woning heeft een grote woonkamer met schitterend uitzicht op het heuvelachtige Franse landschap. Verder heeft het huis een open keuken voorzien van alle gemakken, 5 slaapkamers, twee badkamers en een mezzanine. Klik hier voor meer informatie.

Het tuinhuis

Het recentelijk (2015) gebouwde houten tuinhuis (18,7 m2) heeft eigen elektra schakelbord, elektrische verwarming radiator, binnen en buitenverlichting, dubbele openslaande deuren evenals dubbele kiepramen. Zowel de buiten als de binnenzijde zijn volledig geïmpregneerd voor langere bescherming.

Het tuinmeubilair, de tafeltennistafel, golftrolleys, tennisbal kanon, barbecue spullen en buitenfakkels kunnen hier allemaal worden opgeslagen. Daarnaast biedt een prachtige antieke kast ruimte aan de kussens voor de tuinstoelen en overig materiaal.

De garage voor tuinapparatuur

Deze kleine garage (12 m2) is in 2006 gebouwd. Het biedt onderdak aan de grote grasmaaier met zit (Kubota), de golf-green maaier, een professionele elektrische houtzaagmachine, aanhangwagen, kruiwagen en een reeks overig tuingereedschap.

De haardhout schuur

Deze robuuste, recent gebouwde schuur voor opslag van haardhout bevat genoeg voorraad voor de komende jaren. De schuur staat naast de garage.

Het hek

Het landgoed wordt omheind door een hoge kwaliteit gegalvaniseerd stalen hek afgewerkt met kunststof en 3 toegangspoorten. Een grote poort aan de voorzijde en twee aan de achterzijde van het landgoed. Tot een hoogte van 20 cm onder, evenals boven de grond, zijn behandelde houten panelen geplaatst, over de gehele lengte van het hekwerk, zodat kleine dieren het landgoed niet op kunnen komen.

Richting de straat en de noordkant is het hek verder beplant met coniferen, voor maximum privacy.

De rotonde

De rotonde aan de voorzijde van de woning biedt parkeergelegenheid voor 5 auto’s. De stenen voetpaden vanaf de rotonde lopen naar de voordeur, het zwembad en de tennisbaan.